Preuzmite aplikaciju koja čuva bateriju na telefonu

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo rješenje za korisnike Android uređaja – Battery life aplikaciju.

Ova besplatna aplikacija dizajnirana je tako da zaštiti korisnike mobilnog telefona od neugodne situacije – prazne baterije u trenutku kada im je mobilni telefon najpotrebniji.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija, 9 od 10 ljudi se uspaniči kada im se isprazni baterija. Ovo nije iznenađujuće, s obzirom na činjenicu da su korisnici pod znatno većim stresom kada su bez telefona.

Battery Life aplikacija dizajniran je tako da riješi ovaj problem jednom zauvijek.

Rјešenje kompanije Kaspersky Lab analizira sve aplikacije na uređaju korisnika i pronalazi one koje troše najviše energije. Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da je 96 posto aplikacija na Android uređajima aktivno čak i ako ih korisnik nije pokrenuo.

Battery Life aplikacija može zaustaviti ove „potrošače“ baterije jednim klikom, pri čemu produžava trajanje baterije uređaja, a korisniku šalje hitno upozorenje ako bilo koja aplikacija počne koristiti više energije nego što je uobičajeno.

Još jedna korisna karakteristika aplikacije Battery Life jest sposobnost da izračuna vrijeme do potpunog pražnjenja baterije.

Kaspersky Battery Lab aplikacija zauzima samo 15 Mb i može biti instalirana na Android 4.1 – 6.0.1 operativne sisteme, a takođe je dostupna na ograničenom broju jezika.