Samsung Galaxy Note 8 stiže u septembru, koštaće više od 900 dolara

Samsungovi premium Note modeli uvijek su bili skupi, ali će najnovija verzija Galaxy Note 8 biti najskuplji mobilni uređaj ove južnokorejske kompanije

Galaxy Note 8 će imati 6.3-inčni displej sa tankim ivicama, poboljšanu kameru, bateriju od 3,300 mAh koja se puni vrlo brzo i 6GB RAM memorije. Ovo će biti i prvi Samsungov mobilni telefon sa dvostrukom kamerom, od kojih će svaka imati senzor od 12 megapiksela.

Iako su mnogi mediji ranije prenijeli da će novi Samsungov uređaj biti predstavljen u avgustu, kompanija će, prema najnovijim informacijama, predstaviti Galaxy Note 8 polovinom septembra. Apple će takođe predstaviti iPhone 8 u septembru ove godine, ali se još ne zna ko će koga preduhitriti.

Prošlogodišnji Galaxy Note 7 nije se pokazao kao Samsungov pun pogodak, zbog čega mnogi vjeruju da će njegov nasljednik opravdati povjerenje kupaca.

Samsung je ove godine doživio veliki uspjeh nakon plasiranja Galaxyja 8 na tržište, a kompanija se nada da će i Note 8 postići dobre rezultate. Koštaće više od 900 američkih dolara, a na tržište stiže u septembru ove godine.