Hyundai predstavio i30 Fastback

 

Hyundai i30 je pronašao svoje mjesto na tržištu, a posebno sa svojom posljednjom redizajniranom verzijom koja se zove Fastback. Ovaj model namijenjen je onima koji žele sportsku verziju ovog kompaktnog automobila

Južnokorejska kompanija kaže da je u pitanju prvi kupe sa pet vrata koji ulazi u ovaj segment tržišta i da to „podvlači njihovu posvećenost inovacijama i željama kupaca“. Fastback u odnosu na starijeg brata, hečbek varijantu, ima agresivniji izgled sprijeda, spušten je za 30mm, a dinamiku uokviruju nešto niža i šira maska za hladnjak, naglašeniji otvor za vazduh uz karakteristične iskošene farove.

Pogled sa strane nije doživio mnogo izmjena do zadnjeg dijela, koji je izdužen i koji se završava elegantnim spojlerom, svjetlima i, kako kažu u kompaniji, „premium“ zadnjim staklom koji zaista čine cjelinu nalik nečemu što ne pripada ovoj klasi.

Vozači će moći da biraju iz palete od 12 boja, a ispod haube ih očekuju 1.4 T-GDI sa turbo punjačem (140PS) ili 1.0 T-GDI (120PS), dok će kasnije stići i dizel varijante zapremine 1.6l.

Hyundai kaže da je ovaj model opremljen modernim bezbjednosnim tehnologijama – od autonomnog hitnog kočenja, preko asistencija i sistema upozoravanja, do opcionog sistema za prepoznavanje pješaka.

i30 Fastback će biti dostupan u Evropi do kraja 2017. godine.