PayPal i Visa dogovorili izdavanje debitnih kartica u Evropi

Banke

Dvije kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope

Pejpal (PayPal) postigao je sporazum sa Vizom (Visa) koji mu omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi čime ova kompanija poznata po uslugama onlajn plaćanja najavljuje ulazak u oblast tradicionalnog bankarstva

To znači da će Pejpal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Viza debitne kartice sa svojim brendom na njima. Ugovor sa Vizom omogućiće korisnicima Pejpala pristup Vizinim beskontaktnim platnim mjestima u prodavnicama u Evropi, a moći će da plaćaju i preko telefona putem svog Pejpal računa.

Taj potez će, kako se očekuje, naročito privući male firme koje na računu Pejpala imaju novčane sume predviđene za kupovinu zaliha, kao i osobe koje nemaju bankovni račun, a koriste Pejpal, piše “Fajnenšel tajms”. Sporazum sa Vizom otvara Pejpalu širu bazu klijenata jer poslovanje preseljavaju na građanstvo.

Prema riječima, šefa sektora plaćanja, proizvoda i inženjeringa Džima Megatsa, Pejpal je planirao da pokrene debitne kartice iako im to nije bio primarni cilj. Pejpal ima nekoliko važnih klijenata koji bi za svakodnevnu potrošnju radije koristili Pejpal nego bankovni raču, a postoje i korisnici koji sve onlajn transakcije vrše preko Pejpala što žele da nastave i preko njihove debitne kartice, objašnjava on.