Nova Evora je najjači i najljepši Lotus u istoriji

Lotus predstavlja Evoru GT430, najjači Lotus svih vremena

Vrhunska aerodinamika postignuta brojnim modifikacijama karoserije. Tako novi odbojnici od karbona imaju integrisane strujno oblikovane usise koji optimizuju protok vazduh. Evora u konačnici ima osjetno bolji downforce, pa sada pri maksimalnoj brzini generiša do 250 kg pritiska. A to je pri 305 km/h, koliko ova Evora može postići zahvaljujući i dodatno smanjenoj masi.

Majstori lake gradnje s Ostrva tako su uštedjeli dodatnih 26 kg u odnosu na ionako pero laku izvedbu Sport 410. Najjači Lotus sada teži tačno 1.258 kg. Inače, srce automobila je 3.5 V6 s 436 KS i 440 Nm, a omogući Evori da uhvati 96 km/h za 3,7 sekundi. Mjenjač je ručni sa šest stepeni prenosa, a standardno se isporučuje samo najbolja roba poput izduvnih sistema od titana, Torsen diferencijala i podesivih Ohlins amortizera i Eibach opruga.

Kao dokaz vrhunskih mogućnosti stiže podatak kako ova Evora testni krug na Hethelu odradi u 1:25.8 minuta, što je bolje i od radikalnog 3-Elevena. U prodaji će se naći svega 60 primjeraka, svi u konfiguraciji dvosjeda.