Sat parkinga u Dubrovniku dostigao 10 eura

Region

Gradske vlasti Dubrovnika usvojile su novi cjenovnik parkiranja u gradu tokom ljetnje sezone, a najskuplji parking biće u nultoj zoni u blizini istorijskog jezgra, gdje će sat vremena koštati 10 eura umjesto dosadašnjih 5,5

Dnevna parking karta u u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 eura. Parkiranje u Dubrovniku biće duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 evra, a dnevna 108 eura.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da vjeruje da je ova cijena parkinga primjerena lokaciji.

„Onaj ko želi da se parkira pored Straduna platiće tih 10 eura. Naši sugrađani imaju mogućnost kupovine mjesečnih pretplatnih karata po cijeni od osam eura, zavisno od zone“, rekao je Franković.

Nedeljna karta za drugu parking zonu u Dubrovniku, odnosno parking oko istorijskog jezgra Dubrovnika tokom ljetnje sezone koštaće 202 eura, dok u zimskoj nedelju dana parkiranja iznosi 40,5 eura.

U Dubrovniku postoji pet parking zona – nulta, poslovna, druga, treća i izvanulični parking Gradac, koji je rezervisan za korisnike povlašćenih pretplatnih karata, na koje imaju pravo stanovnici Dubrovnika i okolnih opština.