Jedan je od 12 primjeraka, a uskoro dobija novog vlasnika

Sve je manje ljudi na svijetu koji mogu da priušte legendarni Ferari serije 250 pošto cijena te ikona iz Maranela stalno raste, pa se čak i najbogatiji kolekcionari bore sa tim kako da zadovolje sopstvenu ekstravaganciju

Tu na scenu stupa nasljednik sa oznakom 275. Sa skoro hiljadu proizvedenih automobila, model 275 GTB je relativno dostupan. Međutim, i kod njega postoji izuzetak. Jedan trkački primjerak sa oznakom 275 GTB/C (C – Competizione), ima mnogo više zajedničkog sa legendarnim 250 GTO i 250 LM, nego sa standardnim 275-icama.

Ferari je u 275 GTB/C uložio sve što je imao, uključujući motor iz prethodnog LM modela i najlakšu aluminijumsku karoseriju ikada.

Samo je 12 ovih autmobila proizvedeno, zbog čega su danas veoma cijenjeni među kolekcionarima. Ovaj primjerak je šesti po redu napravljen. Veoma je cijenjen i nagrađivan na takmičenjima, zbog visokog kvaliteta resturacije koju su obavljali vrhunski majstori.

Srebrni Ferrari 275 GTB/C će se sljedećeg mjeseca naći na aukciji, tokom manifestacije „Pebble Beach Concours d’Elegance“. Očekuje sa da će dostići cijenu od 14 miliona dolara.