Švajcarci žele ulagati u hotele u Boki kotorskoj

Švajcarska kompanija Movenpick Hotels & Resorts zainteresovana je da od naredne sezone počne da posluje u Bokokotorskom zalivu, saopštio je njen izvršni direktor Olivier Chavy

On je rekao za Vijesti da je kompanija zainteresovana za nekoliko projekata, odnosno postojećih hotela kojima bi upravljali, ali nije za sada mogao da govori o detaljima.

„Ovde ima divnih projekata, tu već postoji Aman rizorts, Four seasons, Orascom, One and Only i mislim da ima smisla da tu bude i Movenpick. I mi želimo da budemo dio brending strategije ovog dijela Crne Gore“, rekao je Chavy.

Prema njegovim riječima, našli su dva, tri potencijalna projekta za upravljanje na primorju, a radi se o postojećim hotelima u zalivu.

„Prerano je da govorim o tome. Do kraja godine ćemo imati nešto konkretno. Ovo je sezonski posao. Vratićemo se u septembru, tako da bi naredne sezone počeli da poslujemo“, naveo je Chavy.

On je saopštio da u kompaniji vide da Crna Gora ima potencijal za njih i za turističko tržište, kao i potencijal da otvori ovaj dio Balkana.

Movenpick ima 85 otvorenih hotela i 38 hotela u izgradnji, naveo je Chavy, koji je prošle sedmice boravio u Crnoj Gori i sa predstavnicima Vlade razgovarao o mogućnostima poslovanja u toj zemlji.