U Crnoj Gori više turista nego 2016, najbrojniji Rusi i Srbi

Travel

U Crnoj Gori trenutno boravi više od 190.000 turista, što je 10 odsto više nego prošle godine u istom periodu, podaci su Ministarstva turizma

U ministarstvu i Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) rekli su da su najbrojniji turisti iz Rusije i Srbije.

I pored negativne kampanje u medijima u Rusiji, te loših odnosa na relaciji Podgorica – Moskva, broj ruskih turista u hotelima je učetvorostručen.

Prema navodima NTO, turisti iz Rusije su u prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja.

„Podaci Aerodroma Tivat pokazuju porast broja putnika i aviona iz Rusije. Samo tokom prethodnih nedelju dana na Aerodrom Tivat je došlo više od 13.000 putnika iz Rusije što je porast od oko 15 odsto… Tokom jula zabilježen je rast prometa putnika sa ovog tržišta do 22 odsto i rast prometa aviona do 20 odsto“, kazala je „Vikend novinama“ direktorka NTO Željka Radak Kukavičić.

Na osnovu podataka do kojih je crnogorsko Ministarstvo turizma došlo preko lokalnih turističkih organizacija u prvoj polovini godine ostvareno je 15 odsto više noćenja u odnosu na 2016. godinu.

Podaci ukazuju i da je ostvaren rast prometa turista iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Holandije, te skandinavskih zemalja, Danske, Švedske i Finske.