Sicilija daje velike popuste, samo da turisti dođu

Travel

Ove mjere uklapaju se u fond od 50 miliona eura koji je pripremljen da bi se oživjela turistička industrija.

Originalna sicilijanska šema, bazirana na „Prazno za puno”, pokrenula bi se u onom momentu kada Italija ponovo potpuno otvori svoje granice.

Vaučeri za avionske letove sa popustom, hoteli i besplatne muzejske karte biće dostupne preko zvanične veb stranice ovog ostrva, Visit Sicily.

„Sicilija priprema fond od 50 miliona eura kako bi turistima dali popuste na letove, muzeje i atrakcije. A na svake tri noći, jedna noć je besplatna”, izjavio je direktor turizma Sicilije. On je najavio da će se nuditi 400.000 vaučera za popuste i poklone koji će podstaći turiste da se, uprkos strahu zbog korone, odluče da putuju na Siciliju.

Besplatnu noć finansiraće regionalno turističko odjeljenje.

Gubici koje ima Sicilija zbog zatvaranja granica, uvođenja karantina i ograničavanja putvanja od 10. marta, prelaze 1,09 miliona dolara.

Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, zabilježivši preko 200.000 slučajeva i 27.000 smrtnih slučajeva. Zemlja je u karantinu od početka marta, i dok se ograničenja polako ukidaju od naredne nedelje, još uvijek nije dozvoljeno putovanje među regionima.