Liverpulu kuca na vrata evropske elite

Sport

Liverpul pobijedio Hofenhajm 2:1 u gostima, dok je APOEL na Kipru savladao Slaviju iz Praga 2:0. Mnogo sreće za CSKA, u Lisabonu bez golova.

Liverpul nije pobijedio na startu Premijer lige (igrao 3:3 u gostima sa Votfordom), ali je u plej-ofu za Ligu šampiona napravio veliki korak ka povratku u evropsku elitu.

Petostruki prvak Evrope savladao je Hofenhajm u gostima 2:1 (0:1)!

„Redsi“ jesu stekli prednost pred revanš na Enfildu za sedam dana, ali je utakmica na Rajn-Nekar areni u Sinshajmu krenula u jednom, a završila u drugom pravcu.

Pitanje je kakav bi rezultat bio posle njemačkog „poluvremena“ da Andrej Kramarić nije očajno izveo penal u 12. minutu. Hrvat je toliko loše šutnuo, blago i poluvisoko po sredini gola da je Simon Minjole mogao bez problema i „živu“ loptu da uhvati, ali se, ipak, odlučio da je izbije u polje.

Nijemci su vrlo brzo kažnjeni.

Za prvi pogodak ekipe Jirgena Klopa zaslužan je Trent Aleksander Arnold. Osamnaestogodišnji defanzivac, koji je prošao sve selekcije Liverpula, maestralno je izveo „slobodnjak“, toliko precizno da je Oliver Bauman samo pogledom ispratio kako lopta „češe“ stativu i završava u mreži.

Džejms Milner nosi najveće zasluge za drugi pogodak gostiju u 74. minutu. Želio je da centrira, ali je lopta suptilno o grudi očešala Havarda Nordtvita i skrenula u gol. Djelovalo je kao da je fudbaler Liverpula uputio idealnu „kiflu“…

Gol nade Hofenhajm je postigao u 87. minutu. Ut je izbjegao ofsajd, lijepo na grudi prihvatio loptu i preciznim udarcem sa distance po zemlji smanjio na 1:2.

APOEL je pobijedio Slaviju iz Praga 2:0 (2:0) i ima sjajan rezultat pred revanš u glavnom gradu Češke. Sve je bilo riješeno posle deset minuta. De Kamargo se odlično snašao nakon kornera u drugom minutu, a ono što je u desetom uradio Efstatios Aloneftis dugo će se prepričavati.

Kipranin je prelijepim lobom savladao 190 centimetara visokog Jana Laštuvka.

Pobjedu za miran put u Moskvu ostvario je i CSKA u Bernu. Jang Bojs je „pao“ u sudijskoj nadoknadi autogolm Kasima Nuhua. Defanzivac je želio glavom da vrati loptu do svog golmana, ali se njih dvojica nisu razumjela.

Golova nije bilo u Lisabonu, gdje je gostovala Steaua.

REZULTATI PLEJ-OFA:

Karabag – Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Madatov 25/

APOEL – Slavija Prag 2:0 (2:0)
/De Kamargo 2, Aloneftis 10/

Hofenhajm – Liverpul 1:2 (0:1)
/Ut 87 – Aleksandar-Arnold 35, Milner 74/

Sporting Lisabon – FCSB 0:0

Jang Bojs – CSKA Moskva 0:1 (0:0)
/Kasim 90+2ag/

Srijeda:

20.45 Bašakšehir – Sevilja
20.45 Seltik – Astana
20.45 Hapoel Ber Ševa – Maribor
20.45 Napoli – Nica
20.45 Olimpijakos – Rijeka