Biometrijski gejming podiže igru na viši nivo

Gadget

Inovacija koja će revolucionizovati svijet igara i zabave

Kao jedna od najbrže rastućih industrija na svijetu, gejming industrija prednjači u razvoju tehnologija budućnosti te na globalnu scenu donosi inovacije koje svojim dizajnom i funkcionalnostima pomjeraju granice stvarnosti, tehnologije, ali i zabave. Takva jedna inovacija je i biometrijski gejming.

Među imenima koja su se izdvojila u razvoju i primjeni biometrijskog sistema u „svijetu igara i zabave“ naročito se ističe Novomatic, lider na tržištu koji je kreirao i sopstveni inteligentni sistem Novomatic Biometric Systems™. Sa tradicijom dugom gotovo 40 godina, kompanija „Novomatic“ se pozicionirala kao jedan od pionira tehnološke revolucije gejminga, a NBS bi mogao da bude inovacija koja će samo potvrditi njegov status.

Po kom principu NBS tačno funkcioniše?

Premda većina ljudi danas posjeduje biometrijski pasoš ili pak mobilni telefon sa senzorom otiska prsta za otključavanje, malo ko je zapravo sasvim siguran čemu tačno služi ova tehnologija. Najjednostavnije rečeno, savremena biometrijska tehnologija predstavlja jedan od najpreciznijih sistema utvrđivanja identiteta pojedinca na osnovu fizičkih karakteristika. Među najčešćim tehnikama identifikacije su prepoznavanje lica, mrežnjače oka, glasa te otiska prsta.

Koji su tu benefiti za gejmere? Koja je uloga gejmerskog pasoša?

Novomatic Biometric Systems dodatno unapređuje bezgotovinski sistem plaćanja te u potpunosti otklanja mogućnost zloupotrebe

Primarno, Novomatic Biometric Systems dodatno unapređuje bezgotovinski sistem plaćanja te u potpunosti otklanja mogućnost zloupotrebe. Naime, na svijetu ne postoje dvije osobe sa identičnim otiscima prstiju, pa tako ni dva gejmera sa identičnim fizičkim karakteristikama.

Naročito bitan segment ove tehnologije jeste činjenica da omogućava odgovorno igranje tako što maloljetnicima zabranjuje pristup igrama na sreću. Ono što će igračima, takođe, biti od značaja jeste potpuna anonimnost sistema, jer se otisci korisnika ne pohranjuju za bilo koju svrhu, osim za osiguravanje tačne identifikacije za pristup operacijama igranja i kreditiranja.

Jednostavan, efikasan i siguran pristup finansijskim informacijama te unapređenje cjelokupnog gejming iskustva – to je ideja koju je Novomatic želio da učini stvarnošću. Ipak, potvrda da je NBS zaista inovacija koja će podići igru na viši nivo može stići samo od onih kojima je i namijenjena – samih gejmera.