Potez koji će Zakerberga koštati 3,3 milijarde dolara

Nakon što je objavljena informacija da se Fejsbuk vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na njuz fidu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice društvene mreže su pale za gotovo pet posto, piše Independent

Forbs je izračunao da će ovaj potez Marka Zakerberga koštati 3,3 milijarde dolara, što je oko 4,4 posto njegovog ukupnog ličnog bogatstva.

Zakerberg je očigledno popustio pritiscima jer su 2017. godine dobili milione kritika na izgled naslovne stranice koja je često pretrpana oglasima firmi.

– Jedan od naših područja fokusa u 2018. je da osiguramo da je vrijeme provedeno na Fejsbuku vrijeme koje je dobro provedeno. Ali u posljednje vrijeme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – objave firmi, brendova i medija – zagušuje lične trenutke koji nas vode da se više povežemo jedni s drugima – napisao je između ostalog Zakerberg.

Iz kompaije kažu da su uvjereni da je promjena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vijesti i plaćenog sadržaja.