Najbogatija zalivska država uložiće 64 milijarde dolara u sektor zabave

Saudijska Arabija uložiće 64 milijarde dolara u sektor zabave u idućoj deceniji, u sklopu sprovođenja programa društvenih i ekonomskih reformi, najavio je zvaničnik nadležne uprave

Zvaničnik Opšte uprave za sektor zabave Ahmad bin Akil al-Katib je rekao da će planirana finansijska sredstva obezbijediti od vlade i iz privatnog sektora. Iz te uprave su ranije ove nedjelje najavili da za 2018. godinu planiraju više od 5.000 događanja.

– Već gradimo infrastrukturu, kazao je Katib, dodajući da je položen kamen temeljac na mjestu gdje će se graditi operska kuća. Dodao je i da će se prava promjena vidjeti do 2020. godine.

Posljednjih mjeseci Saudijska Arabija je organizovala koncerte, festival pop kulture Comic-Con i proslavu nacionalnog praznika na kojoj su učestvovali muškarci i žene, a u kojoj se plesalo na ulicama uz elektronsku muziku prvi put do sada.

Otvaranje prema novim mogućnostima zabave u tom konzervativnom kraljevstvu dio je programa reformi nazvanih Vizija 2030. koji zagovara saudijski princ Muhamed bin Salman.