Njihove uloge vrede milione: Ove žene su najplaćenije filmske zvezde

Britanski Independent sastavio je listu najvećih imena u američkoj filmskoj industriji, čije zarade prevazilaze cifru od osam miliona dolara

Iako je u vrhu liste glumaca koji najviše zarađuju u Holivudu našli pretežno muškarci, poput Danijel Krejga, Dvajn Džonsona i Vin Dizela, na listi najplaćenijih su se svakako svojim filmskim projektima izdvojile i pojedine glumice.

Na prvom mjestu, kada je riječ o ženama, je američka glumica En Hatavej čija zarada za dugo najavljivani film Barbi (koji ćemo gledati 2020. godine) se procjenjuje na 15 miliona dolara.

Odmah iza nje slijedi glumica mlađe generacije, koja je već osvojila Oskara za ulogu u filmu U dobru i u zlu. Dvadesetsedmogodišnja Dženifer Lorens takođe je isplaćena 15 miliona dolara za ulogu u drami Red Sparrow koja je trenutno na repertoaru u bioskopima širom svijeta.

Treće mjestu, rangirano po visini zarade, zauzima Sandra Bulok koja je u filmu Malci pozajmila glas istoimenim crtanim junacima, Za ovaj poslovni angažman plaćena je 10 miliona dolara.

Britanska glumica Emili Blant, koju je publika zavoljela u ostvarenjima Agenti sudbine (2011) i Ubica iz budućnosti (2012), za ulogu u najnovijem filmu Jungle Cruise (2019) dobiće od osam do 10 miliona dolara.