Milijarder ne odustaje: Bitkoin ide na 250.000 dolara

Valuta

Milijarder Tim Draper i dalje je uvjeren da će najpoznatija kriptovaluta bitkoin do 2020. dostići vrijednost od 250.000 dolara

Kako kaže, on očekuje da će kripto godina biti nešto najveće ikada, veće od interneta. Ovaj entuzijasta koji ulaže u venčur fondove, poznat je i po ulaganjima u Teslu, Skajp, Hotmail…

Ovo će biti tako veliko… Ranije sam to predvidio i ostajem pri tome, bitkoin će vrijediti 250.000 dolara do 2022, rekao je.

Inače, Tim je dosta izgubio kada je bankrotirala platforma za trgovanje kriptovalutama Mt. Gox. On međutim, i dalje vjeruje u budućnost digitalnih valuta, posebno blokčejna koji će, kaže, biti veći nego što je ikada bio internet.

Industrija koja će se ovo promijeniti jeste finansiranje. To obuhvata trgovinu i bankarstvo, osiguranje i nekretnine. Šire, medicinu i zdravstvenu zaštitu…industrije će se promijeniti zbog smart ugovora, naveo je on.

Dalje, on vjeruje da će blokčejn i kripto valute natjerati vlade i prisiliti kompanije širom svijeta da se nadmeći za pružanje usluga, baš kao što je zdravstveno osiguranje i socijalna zaštita, za svakog pojedinca bilo gdje u svijetu, prenosi B92.