Najviši hotel svijeta otvoren u Dubaiju

Travel

Dubai je destinacija koja obožava sve stvari koje su grandiozne i raskošne

Dubai je zemlja veličanstvenih čuda, koja vas mogu opčiniti na prvi pogled. Sa ciljem da nas ponovo oduševe i ostave bez teksta id aha, ova zemlja spremna je da otvori vrata najvišeg hotela na svijetu, koji mjeri visinu od 365 metara.

Gevora hotel, kako se inače zove, najnoviji je dodatak listi arhitektonskih poslastica Dubaija. On ima sedamdeset pet spratova i petsto dvadeset osam soba za goste, a nalazi se u luksuznom Trade Centar prostoru. Skoro izgrađeni hotel svojim gostima obećava ‘najbolje od bliskoistočne gostoljubivosti i ekskluzivnosti’, što je evidentno samo iz njegove dimenzije protkane luksuzom.

Ovaj hotel opremljen je vrhunskim zdravstvenim klubom na svom dvanaestom spratu, dok posjeduje glavnu platformu za uživanje i bazen takođe. Hotel ima četiri restorana i bar u bazenu, iz kog se pruža panoramski pogled na okruženje.

Sa svojom novo izgrađenom gigantskom strukturom, Gevora hotel pobijedio je JW Marriott Marquis koji je visok 355 metara, za samo jedan metar i postao najviši hotel svijeta. U decembru prošle godine, u Dubaiju je otvoren i najveći nebeski bazen kao deo Raffles hotela. Ako uzmemo u obzir ljubav ovog emriata prema visini, nećemo biti iznenađeni ako su već sada u pripremi planovi za novi najviši hotel koji će oduzeti tron novoproglašenom pobjedniku. (Luxlife)