Bellagio – ruralna kuhinja u srcu grada

Bellagio je mješavina stilova i inspiracija, nešto između ehoa prošlosti i najsavremenijih trendova. Ako vas njeno ime podsjeća na slikoviti grad na obali jezera Komo, sa veličanstvenim vilama koje su okružene bujnim baštama, ili na toplu atmosferu starinske kuće na selu, gdje ljubav prema jednostavnosti budi uspomene na porodične tradicije, nećete pogriješiti nimalo.

Ova kuhinja, zapravo se sastoji od serije elemenata koji su u savršenom balansu između klasičnog i savremenog stila, a ponekad čak i industrijskog. Rezultat je esencijalna kompozicija, obogađena dragocjenim detaljima.

Vrata elemenata Bellagio kuhinje su čist primjer prethodnih tvrdnji: ram vrata od čvrstog drveta i furnirane rozete od jasena karakterišu vrata centralnog ostrva, dok su ona koja krase zidne sisteme dobila ram od čvrstog drveta, sa ručno izrađenim akcentima.

Majstori stolari kreirali su ispreplitane dezene koji ovoj kompoziciji daju nešto tradicionalniji, vintage izgled, dok su sa druge strane, čelične radne površine i Officina elementi, sa lakiranim dimnjakom tu kako bi dodali cijeloj priči industrijski dodir.

Drugi element koji je okarakterisan savršenom kombinacijom različitih stilova je takozvani ‘stipone’: u pitanju je “garderober” sa četvora vrata i četiri unutrašnje police, koji se može koristiti kao kuhinjska ostava ili skrovište za ugradni frižider. Njegove hromirane čelične ručke su takođe unikatne, podsjećajući nas na šarmantne starinske elemente.

Kako bi odgovorili na potrebe savremenih i minimalističkih trendova, sistem polica sa Fil metalnim ramom u ovoj kuhinji preuzeo je ulogu idealnoog otvorenog skladišnog prostora.

Ipak, ARAN Cucine brend nije mogao da zanemari najvažniji i najemotivniji aspekt kuhinje: konvivalnost. Iz tog razloga, veliki drveni bar, povezan sa kuhinjskim ostrvom, predstavlja idealni prostor za uživanje u doručku, ručku ili večeri, i dijeljenju uspomena takođe. Dostupna sa brojnim finišima i prilagodivim detaljima i aksesoarima, Bellagio kuhinja potvrđuje sposobnost Aran Cucine brenda da realizuje kolekcije koje odgovaraju svačijem ukusu i potrebama.