Džejms Bond vozi električni Aston Martin u novom filmu

Film

Ako je suditi po fami, Džejms Bond će voziti električni Aston Martin u predstojećem filmu… To je svakako još jedan pokazatelj da će električna vozila definitivno osvojiti svijet.

Režiser Kari Joji Fukunaga, želi da zvijezda filma, Danijel Krejg, uskoro bude iza volana Aston Martin modela ograničenog izdanja, automobila koji će uskoro biti lansiran – Rapid E. To je ujedno prvi električni automobil ovog proizvođača. Sa cijenom od oko 330.000 dolara, samo 155 primjeraka Aston Martin Rapid E će biti proizvedeno, a jedan od njih će biti zvijezda novog filma o agentu 007.

– Ova odluka je potekla od režisera filma, koji je veliki ljubitelj ekologije. On sarađuje direktno sa Aston Martin brendom, kako bi jedan od njihovih električnih automobila bio spreman za svoju veliku ulogu. On će svakako biti u centru pažnje nevjerovatnih akcionih sekvenci. Džejms Bond je poznat po vožnji vrhunskih automobila, a ni ovaj neće razočarati. Jer će imati sve high-tech gedžete. Da budemo jasni, ovo je nešto što je režiser želio, a Danijel i producenti su se složili sa cijelom pričom – izjavio je izvor blizak filmu.

Najnoviji film o popularnom agentu ima radni naslov Shatterhand, a njegovo snimanje počinje sljedećeg mjeseca, dok će zvanično debitovati 2020.godine. Prošle godine, Aston Martin nam je dao uvid u Rapid E model, koji je razvijen u partnerstvu sa Williams Advanced Engineering – kompanijom koja je nekada dizajnirala i sklapala baterije za Formula E automobile.

Aston Martin Rapid E će napajati sistem baterija od 800 volti, sa kapaciteton od 65 kWh i opsegom od 320 kilometara sa jednim punjenjem.