Natali Portman glumiće Tor u novom Marvelovom filmu

Film

Natali Portman će se vratiti u novom filmu franšize „Thor“ i to kao ženska verzija ovog nordijskog božanstva groma i munje.

Portman će reprizirati svoj lik Džejn Foster u filmu „Thor“, ali će u novom nastavku uzeti i „božanski čekić“, koji će je učiniti boginjom groma, piše The Guardian.

Zvijezde Kris Hemsvort, Tesa Tomson i reditelj Taika Vaititi, takođe, nastavljaju ovaj projekat od 2017 godine „Thor: Ragnarok“.

Za fanove koji su zbunjeni zbog zamjene karaktera i polova, Vaititi je objasnio da će film biti baziran na priči iz stripa 2014. godine, u kojoj Tor gubi svoje sposobnosti, a Džejn Foster koristi svoje moći i magični čekić Mjolnir.

Detalji o samom zapletu nisu objavljeni, ali Vaititi je objasnio da će njeno ime biti Moćni Tor (Mighty Thor).

„Thor: Love and Thunder“ je četvrti nastavak u franšizi, a Vaititi drugi put režira Marvelov film. Portman se nije pojavila u ovom filmu od 2013. „Thor: The Dark World“, koji nije prošao dobro kod kritičara.

Portman je na Instagramu objavila da je „oduševljena“ povratkom i da radi sa Hemsvortom i Tompsonom:

Nema detalja o tome da li će se vratiti Tom Hidlston, koji je u prethodna tri filma glumio Torovog luckastog brata Lokija. Međutim, Hidlston je prethodno potvrdio da se pojavljuje u novoj Marvelovoj seriji koja nosi naziv „Loki“.