Motorola preklopni pametni telefon stiže u decembru

Mobilni

Dugo su kolale glasine da u eri novih, savitljivih pametnih telefona Motorola planira veliki povratak svoje Razr linije. Pojavili su se novi, precizniji detalji o uređaju.

Po ugrađenom hardveru, on će više ciljati neku vrstu srednje klase, i biće primetno jeftiniji od premium konkurenata koje pripremaju Samsung i Huawei. Stigla je i (relativna) potvrda datuma pojavljivanja telefona na tržištu, makar kada je o Evropi riječ – to će se desiti u decembru ove ili januaru naredne godine.

Telefon će koštati 1500 eura. Iako to jeste puno, trebalo bi da telefon bude primjetno jeftiniji od Samsung i Huawei pandana, kojima će cijena biti dosta preko 2000 eura – odnosno, skoro 3000 eura. Ipak, to će i dalje značiti da će Motorola Razr biti praktično 50% skuplji od premium telefona visoke klase sa standardnim ekranima.

Sam uređaj bi trebalo da prati tradiciju Razr telefona. To znači da će imati mali ekran sa spoljne strane, koji će prikazivati osnovne informacije, obavještenja i statusne poruke. Finalni dizajn bi trebao da bude veoma nalik onome što vidite na slikama, što znači da će sa unutrašnje strane imati savitljivi ekran.

Velika prednost Motorola Razr telefona, u očima mnogih kupaca, bi mogla da bude što se on rasklapa u telefon regularne veličine, a sklapanjem postaje manji i kompaktniji, te se lakše smješta u džep. S druge strane, Samsung i Huawei prave uređaje koji su u formi telefona popriličnih gabarita, koji se rasklapa u tablet.

Prema trenutnim informacijama, Motorola Razr bi trebao da ima Snapdragon 710 SoC, 4/6GB RAM-a, 64/128GB skladišnog prostora, kao i bateriju od 2730 mAh. Sve to je u skladu sa ranijim glasinama i nagovještajima da će telefon nuditi iskustvo uređaja srednje klase. Unutrašnji ekran bi trebao da bude 6,2-inčni, rezolucije 876×2142 piksela, dok će na spoljnom delu postojati ekran rezolucije 600×800 piksela.