Alfa Romeo koji će vas oboriti sa nogu

Luka Serafini kaže da je originalni model Alfa Romeo Montreal iz sedamdesetih, u njemu raspalio iskru ljubavi prema automobilima…

Samim tim, on je odlučio da mu podari moderno unapređenje. Za sada, sve se nalazi u fazi koncepta, kada se tvorci automobila zaista najviše zabavljaju. Brojni brendovi bi vjerovatno trebalo da ih poslušaju i rizikuju malo više. Ako bi Alfa Romeo odlučio da doda novi model svojoj floti, vjerovatno bi trebalo da pozovu Luku Serafinija kako bi im pružio malo pomoći.

Italijanski dizajner je skoro objavio set futurističkih renderinga modela koji najviše voli – 1970 Alfa Romeo Montreal, online. Nazvan Montreal Vision GT, ovaj koncept prenosi sve vezano za ovaj automobil na sasvim novi nivo.

“Kada je 1986.godine moj otac kupio narandžasti Alfa Romeo Montreal, sjećam se da je jedne noći došao kući sa nepravilnim V8. Parkirao je automobil u garažu, pa ga je obavio dim, a sjećam se da sam prvo video crvena poziciona svjetla i hromirane detalje. Kao dečak, mogu da kažem da je to bila početna tačka moje ljubavi prema svijijetu automobilizma”.

Prva stvar koju možete primijetiti na ovom dizajnu jeste njegova uglađenost. Dok automobil ima trougaonu rešetku po kojoj je Alfa romeo poznat, uz oznaku i generalni oblik 2+2 sportskog kupea, tu se sličnosti završavaju. Dizajner je unaprijedio ovaj koncept sa interesantnim talasastim oblinama, farovima koji se suptilno prelivaju prema rešetki i velikim usisnicima na haubi, što sve čini daleko aerodinamičnijim. I dok ne postoje nikakve tehničke informacije, pretpostavlja se da bi Serafini unaprijedio originalni V8 motor sa 200 konskih snaga.

“Pokušao sam da kreiram nešto subjektivno, što bi mi vratilo komad mog djetinjstva. Nešto na četiri točka što će vas oduševiti”.

Nažalost, Serafinijev dizajn, lijep koliko jeste, zapravo nema mnogo šanse da će zapravo postati dio naše realnosti. Ipak, savjetujemo Alfa Romeo brendu da definitivno krene u ovom smijeru kada bude kreirao svoje novitete.