VW na salonu u Los Anđelesu predstavlja „novo porodično vozilo budućnosti“

Na sajmu automobila u Los Anđelesu 19. novembra Volkswagen će predstaviti ID. Space Vision, za koji najavljuje da je porodično vozilo budućnosti.

To je automobil sa nultom emisijom polutanata, koji kombinuje svojstva crossovera i GT automobila. Rezultat je dinamično dizajniran karavan sa električnim pogonom i gledajući na koncept s poprilično futurističkim interijerom.

Tehnički detalji koncepta još nisu poznati, ali vozilo dolazi s MEB modularne platforme i imaće domet između 400 i 500 kilometara.

Prve skice takođe najavljuju zanimljivo rješenje unutar vozila. Centralna konzola ima samo veći digitalni ekran (sličan Teslinom modelu 3), dok je manji ekran pred očima vozača.

Automobil ima šest sjedišta koja su raspoređena u tri reda. Automobil koji se temelji na ovom konceptu može se očekivati 2021. godine.

-Do sada smo s modelima porodice ID pokazali šta je sve moguće, jer imamo vozila u svakom segmentu. Uz ID. Space Vizzion stvaramo potpuno novi elektrilčni segment, kaže Klaus Bischoff, šeg Volkswagen Designa.

Mnogi se pitaju da li je ID. Space Vizzion električna verzija automobila poput današnjeg Volkswagen Passata?