Pet egzotičnih destinacija koje su ljeti najjeftinije

Sajt Booking.com nedavno je otkrio pet ljetnjih destinacija koje su tokom ljetnjih mjeseci najisplativije i za koje možete uštedjeti čak 50 odsto od njihove stvarne cijene u sezoni

Kordoba, Španija

Kordoba u Andaluziji osim što je poznata po svojoj gastronomiji i nevjerovatnoj arhitekturi, poznata je i po toploj klimi čitave godine. U avgustu cijene su 50 odsto niže nego inače, stoga Kordobu treba obići krajem ljeta kada je vrijeme nevjerovatno, a grad prilično oslobođen od turista i gužve.

Patong, Tajland

Plaža Patong je jedna od najpoznatijih plaža na Puketu i puna je barova, klubova i restorana, pa je idealna za godišnji domor. Zanimljivo je da je Patong najjeftiniji u junu i to za čak 49 odsto nego inače. Oni koji posjete ovo mjesto mogu uživati u nevjerovatnom noćnom životu koji se nudi, idiličnim platama i ukusnoj hrani.

Nju Orleans, SAD

Grad u kojem je nastao džez i koji odiše umjetnošću, restoranima, istorijom i arhitekturom je za čak 48 odsto jeftiniji u avgustu u poređenju sa ostalim mjesecima kada su hoteli i dvostruko skuplji. Osim što je u avgustu Nju Orleans najjeftiniji, tada je i Mjesec muzeja, ali i muzičkih festivala poput Satchimo Summerfesta.

Salvador, Brazil

Salvador je za 29 dosto jeftiniji ako u njemu ljetujete u decembru. Nevjerovatna obala, specifična kuhinja koja osvaja na prvi griz i jedan od najvećih karnevala na svijetu dovoljni su razlozi da razmislite o ovoj egzotičnoj destinaciji.

Zlatna obala, Australija

Raj za surfere, ali duge pješčane plaže, tematski parkovi i dugi sunčani dani pravi su razlog da se uputite na kraj svijeta. Osim što je u februaru smještaj jeftiniji za 34 odsto, postoji još jedan benefit – manjak turista i gužve, pa stoga možete potpuno sami uživati na velim i dugačkim pješčanim plažama.