Ovo je najskuplji SUV na svijetu

Automobil

Za one koji žele ekskluzivan i superluksuzan SUV i kojima nije problem da izdvoje višemelionsku sumu za kupvovinu automobila, rešenje bi mogao da bude Karlmann King. Ako ste mislili da su SUV automobili kao što su Rolls Royce Cullinan ili Lamborghini Urus izuzetno skupa, šta onda reći za ovaj model čija početna cijena iznosi blizu 2 miliona dolara?

Oblikovan poput oklopnog stelt vozila, Karlmann King kao mehaničku osnovu koristi šasiju kamioneta Ford F-550. Dizajn spoljašnjosti potpisuje Italijan Luciano D’Ambrosio, koji je sa vozačeve strane SUV-a predvideo samo jedna vrata, dok putnici na zadnja sjedišta mogu da uđu samo sa desne strane vozila.

Luksuzan enterijer sa brojnim pogodnostima, kao što su aparat za kafu ili frižider za šampanjac, podsjeća na unutrašnjosti nekog Rolls Royce automobila, pogotovo kada je riječ o “zvjezdanom nebu” u krovu sa brojnim LED sijalicama.

Za pogon je upotrijebljen Fordov 6.8-litarski V10 sa 400 “konja”, uparen sa 6-brzinskim automatikom. Maksimalna brzina iznosi 220 km/h, a ako se odabere blindirana opcija teška skoro 6 tona, vozilo ne može da se kreće brže od 140 km/h.