Volvo predstavio volan koji se premješta sa lijeve na desnu stranu

Automobil

Ovako nešto djeluje potpuno nevjerovatno, ali Volvo je svojim najnovijim patentom pokazao da uz autonomnu tehnologiju tako nešto postaje stvarnost, pa švedski proizvođač može da ima veliki uticaj na ljudsko društvo.

Volvoov izum bi omogućio suvozaču da postane vozač u toku vožnje jednostavnim premještanjem volana sa lijeve na desnu stranu ili obrnuto. Samo zamislite da ste umorni tokom putovanja i da samo prebacite volan suvozaču, e to će i bukvalno biti moguće.

Takođe, put u Australiju, Južnu Afriku ili Englesku bi bio bi dosta lakši. Tamo se vozi lijevom stranom ulice, a volan je na desnoj strani. Sigurno ste se zapitali šta se dešava sa papučicama i kako bi se to premještalo.

Interesantno, ali, Volvo nije otkrio kako bi to funkcionisalo i da li to znači da bi gas, kočnicu i kvačilo imali i vozač i suvozač, kao recimo u automobilima auto škola ili bi i za tako nešto imali sistem.

Bilo kako bilo, ovaj koncept je još uvijek u fazi razvoja, ali djeluje obećavajuće i smatramo da će donijeti pravu revoluciju u vožnji budućnosti.