Ibrahimović ljut na kreatore igrica: Neko zarađuje na meni bez ikakvog dogovora

Sport

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović putem društvenim mreža kritikovao je EA Sports zbog korištenja njegove fotografije bez odobrenja.

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović putem društvenim mreža kritikovao je EA Sports zbog korištenja njegove fotografije bez odobrenja.

Šveđanin se iznenada oglasio i obrušio na kreatore FIFA-e 21, poručivši da je „vrijeme je za istragu“.

„Ko je dao dozvolu FIFA EA Sport da koristi moje ime i lice?“ Ibra je napisao na Twitteru.

„FifPro? Ne znam da sam član Fifproa i ako jesam, tamo sam bez ikakvog stvarnog znanja stavljen nekim čudnim manevrom. I sigurno nikada nisam dopustio FIFA-i ili Fifpro-u da zarađuju novac koristeći moj lik i ime.

„Neko zarađuje na mom imenu i licu bez ikakvog dogovora svih ovih godina. Vrijeme je za istragu“, napisao je 39-godišnji igrač.

Brojni poznati evropski igrači i ranije su se žalili EA Sportsu. Poput Romelua Lukakua koji nije bio zadovoljan ocjenom brzine na FIFA-i 20, dok je Juventusov Sami Khedira javno zatražio da mu promijene frizuru.

Ipak, u pozadini ove priče mogla bi biti današnja informacija da je David Beckham sa EA Sportsom potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 45 miliona eura i da će biti na naslovnici popularne videoigre.

Ibrahimović igra fenomenalno ove sezone i na šest utakmica postigao je deset ligaških golova, ali je na meču protiv Napolija zadobio povredu tetive zbog koje će pauzirati najmanje deset dana.