Mercedes dizajnirao električni bicikl

Automobil

Poznati njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz, u saradnji s N +, dizajnirao je novi električni bicikl za koji se nikad po izgledu nikad ne bi reklo da je električni. Pomoću njega možete postići brzinu preko 30 kilometara na sat.

Izgled električnih bicikala znatno se poboljšao posljednjih godina. Tako su moderniji električni bicikli mnogo elegantniji nego prije nekoliko godina. O tome dobro svjedoči najnoviji model električnog bicikla EQ Formula E Team eBike, koji je Mercedes predstavio ovih dana. Nikad se ne bi reklo da ima motor ili bateriju. Izgledom je puno sličniji klasičnom putnom biciklu od brdskog, koji je sposoban za znatne uspone.

Okvir bicikla izrađen je od ručno poliranog aluminijuma i tek je malo deblji od okvira klasičnog putnig bicikla. Razlog većeg promjera je taj što se unutra nalaze baterije i drugi priključci koji omogućuju da se bicikl napaja električnom energijom.

Bicikl pokreće 36-voltna Panasonic baterija, koja omogućuje vožnju od 100 kilometara prije nego što dođe vrijeme za punjenje. Po želji se može ukloniti, a potrebno je tri i po sata da se potpuno napuni. Baterija je spojena na 250-vatni električni motor, koji omogućuje biciklu da postigne brzinu od 30 kilometara na sat.

Zbog smještaja baterije i motora koji se nalaze u  entralnom dijelu bicikla, model E Team eBike pruža dobru stabilnost. Vilice bicikla izrađene su od karbonskih vlakana, a gume su otporne na probijanje.

Novi izum impresionira ljubitelje noviteta i električnih bicikala, koji žele da njihov bicikl ima moderan izgled i izvrsnu funkcionalnost.