Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja

Banke

JPMorgan Chase u srijedu je izvijestio o dobiti i prihodima koji su premašili očekivanja analitičara s robusnim rezultatima trgovanja i 5,2 milijarde dolara koristi od puštanja novca koji je izdvojio za kreditne gubitke koji se nisu razvili.

Banka je u prvom tromjesečju ostvarila dobit od 14,3 milijarde dolara, odnosno 4,50 dolara po dionici, veću od 3,10 dolara po dionici koju su očekivali analitičari koje je anketirao Refinitiv. Prihod od 33,12 milijardi dolara premašio je procjenu od 30,52 milijarde dolara, vođen trgovinskim operacijama kompanije, koje su donijele oko 1,8 milijardi dolara više prihoda nego što su analitičari očekivali.

Trgovanje fiksnim prihodima donijelo je prihod od 5,8 milijardi dolara, što je porast od 15%. Taj je iznos premašio procjene analitičara za više od 800 miliona dolara. Prihodi od trgovanja dionicama porasli su za 47% na 3,3 milijarde dolara, što je punih milijardu dolara više od procijenjenih.

Očekivalo se da će JPMorgan, s najvećom svjetskom podjelom Wall Streeta po prihodima, profitirati od robusnih naknada za investiciono bankarstvo. Očekuje se da će prihodi od trgovanja biti i vjetar u leđa za rezultate u tekućem tromjesečju.

(SEEbiz)