Amazon otvara frizerski salon u Londonu

Akvizicije

Američki div e-trgovine Amazon objavio je danas da planira da otvori svoj prvi frizerski salon u istočnom Londonu, nastavljajući tako da istražuje nove smjerove poslovnog razvoja i promoviše neke predmete koje prodaje na svojoj platformi.

Frizerski salon Amazon, kako je navedeno, prostiraće se na dva kata u jednoj zgradi u Spitefieldsu, modernom kvartu u blizini londonskog Citiyja, koji je poznat po trgovačkim centrima i restoranima, a biće otvoren sedam dana u nedjelji, prenosi CNBC.

Prostor od 1500 kvadratnih metara, udaljen manje od pet minuta hoda od Amazonova sjedišta u Velikoj Britaniji, dovoljan je za oko 5000 ljudi, a u početku će biti otvoren samo za zaposlenike Amazona.

Ostali će građani moći da rezervišu termine tokom “nadolazećih nedjelja” putem telefonskog poziva, e-maila ili posjetiti salon.

Otvaranje salona dolazi u trenutku kada velik broj stanovnika Velike Britanije ima poteškoća u zakazivanju termina kod frizera zbog prebukiranih termina, jer su saloni već dugo zatvoreni zbog lokdauna.