Gostovanje u emisiji “koštalo” ekscentričnog Ilona Maska 20 milijardi

Milioneri

Šef kompanije Tesla Ilon Mask, navodno je postao siromašniji za više od 20 milijardi dolara otkako se pojavio kao domaćin u emisiji “Saturday Night Live”.

Neto bogatstvo američkog biznismena je opalo sa 166 milijardi na 145,5 milijardi dolara, nakon što su akcije proizvođača električnih automobila Tesla potonule za oko 15 odsto tokom minule nedelje, prema podacima koje prati magazin Forbs.

Bez obzira na to, Mask je i dalje treći najbogatiji čovjek na svijetu.

Tokom debija u ovoj zabavnoj emisiji, ekscentrični milijarder je otkrio da je “prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja je domaćin tog šoua – ili u najmanju ruku prva koja je to priznala”.

Preduzetnik je takođe govorio o najnovijim dešavanjima na tržištu kripto valuta kao što su bitkoin i dodžkoin, i iznio šokantnu ocjenu da je ova druga “prazna priča”. Mask je ranije javno promovisao taj token, što je poguralo njegovu cijenu do rekordnih nivoa.

Njegovi komentari iznijeti u toj emisiji snažno su uzdrmali kripto tržište, pri čemu se dodžkoin stropoštao za više od 30 odsto u roku od 24 sata.

U međuvremenu, dodžkoin je ponovo krenuo da raste nakon novog Maskovog tvita i najave platforme Koinbejz da će uvrstiti taj novčić u ponudu.

Nakon tv nastupa Mask je takođe najavio da Tesla odustaje od prihvatanja bitkoina ka sredstva plaćanja za njegove automobile.

Poslednji potezi Maska su navodno zbunili investitore, izazivajući dodatnu volatilnost cijena Teslinih akcija, koje su tokom proteklih mjesec dana u padu zbog opšte rasprodaje dionica velikih tehnoloških giganata na berzi i rastuće neizvesnosti vezane za poslovanje ovog proizvođača automobila u Kini.