Nezaustavljivi ByteDance udvostručio dobit u 2020.

Finansije

Dobit i prihod kineskog vlasnika TikToka udvostručeni su u 2020. godini, potvrđujući popularnost aplikacije u pandemiji koronavirusa.

Ukupni prihod Bytedancea poskočio je prošle godine 111 posto, na 34,3 milijarde dolara, citira BBC interni dopis uprave radnicima.

Bruto dobit takođe je udvostručena, na 19 milijardi dolara. Kompanija je zbog jednokratne računovodstvenog prilagođavanja zaključila godinu s neto gubitkom od 45 milijardi dolara, koji, kako navodi, nije povezan s njenim poslovanjem.

Dopis je takođe pokazao da je ByteDance na kraju prošlogodišnjeg prosinca na svim platformama bilježio oko 1,9 milijardi aktivnih korisnika mjesečno.

Portparol ByteDancea potvrdio je rezultate za BBC.

Podaci o godišnjim rezultatima vremenski su se poklopili s pojačanim pritiskom regulatora na TikTok i druge kineske tehnološke divove, kako u inostranstvo tako i u matičnoj zemlji.

Reuters je u četvrtak izvijestio da će izvršna uredba koju je američki predsjednik Joe Biden potpisao ovog mjeseca prisiliti neke kineske aplikacije da preduzmu strože mjere zaštite privatnosti podataka kako bi nastavile poslovati u SAD-u.

Izvor: Seebiz