PayPal kupuje Pinterest za 40 milijardi dolara?

Akvizicije

PayPal Holdings Inc. je u pregovorima o kupovini platforme društvene mreže Pinterest IncPregovori su još u ranoj fazi i možda neće doći do dogovora, upozorili su neimenovani izvori upućeni u pojedinost razgovora.

Tržišna vrijednost Pinteresta je oko 40 milijardi dolara, prenosi Wall Street Journal. Kako prenosi Techcrunch, pozivajući se na Bloomberg, PayPal je spreman da plati 70 dolara po akciji Pinteresta, što bi ukupno bilo 39 milijardi dolara.

Kompanija Pinterest nije željela da komentariše vijest, a akcije ove kompanije porasle su za oko 12 odsto nakon vijesti o pregovorima, dostižući nešto više od 62 dolara po akciji. Maksimalna vrijednost akcija Pinteresta bila je 89,90 dolara.

PayPal, čija vrijednost je procijenjena na 308 milijardi dolara, prošlog mjeseca najavio je kupovinu japanske platforme za kupovinu na odloženo plaćanje, Paidy za 2,7 milijardi dolara. U novembru 2019. godine PayPal je najavio planove za kupovinu Honey Science Corporation za četiri milijarde dolara.

Tokom posljednjih 18 mjeseci Pinterest je uložio napore da se proširi na platformu za e-trgovinu, lansirajući nekoliko funkcija. U aprilu 2020. godine kompanija je pokrenula novi način kupovine na svojoj platformi, dajući korisnicima Pinteresta mogućnost pregleda zaliha na lageru.

Ranije ovog mjeseca, Pinterest je saopštio da će predstaviti nove funkcije za oglašivače i brendove za promociju svojih proizvoda korisnicima na svojoj veb lokaciji. Lansiranje je označilo najnoviju inicijativu kompanije da poveća online kupovinu i oglašavanje na svojoj platformi.