Najmlađa milionerka “častila” zaposlene bonusom i avio-kartama

Milioneri

Osnivačica kompanije “Spenks” Sara Blejkli iznenadila je zaposlene na proslavi kojom je obilježeno novo kompanijsko dostignuće – dostizanje tržišne vrijednosti od 1,2 milijarde dolara.

Blejkli, koja je i glavni izvršni direktor kompanije, iznenadila je zaposlene sa nagradom od 10.000 dolara i avionskim kartama za prvu klasu.

“Stojim ovdje i razmišljam o svemu što smo stvorili tako što smo bili autentični i napravili sjajne proizvode za žene da im pomognemo da iskoriste svoju feminimnost u veoma muškom poslovnom prostoru. Ovo je veliki trenutak za žene preduzetnice”, rekla je Blejkli na proslavi.

Investicioni džin Belkstoun kupio je većinski paket akcija u Spenksu, nakon čega je vrijednost kompanije procijenjena na 1,2 milijardi dolara.

Blejkli je Spenks pokrenula 2000. godine sa samo 5.000 dolara ušteđevine, a cilj joj je bio da jednoga dana kompanije vrijedi 20 miliona dolara. “Ljudi su se smejali”, prisjetila se ona.

Na proslavi je zavrtjela globus, a onda otkrila da je svaki zaposleni dobio dvije avionske karte za prvu klasu i da može da bira destinaciju.

“Ukoliko odete na put, možda ćete željeti da se častite skupom večerom ili lijepim hotelom. Mislim da će 10.000 dolara pokriti te troškove”, rekla je direktorka.