Netfliks ima 221,8 miliona pretplatnika

COMPANY

Netfliks ima 221,8 miliona pretplatnika, odnosno nešto malo manje od 222 miliona, koliko je predvidjela ta popularna striming platforma poslije uspjeha njenih serija kao što su Skvid gejms (Squid Games) i Casa de Papel.

To što nije dostignut očekivan broj pretplatnika odmah je kažnjeno danas na Vol Stritu, pošto su po objavljivanju Netfliksovih rezultata u četvrtom kvartalu akcije te kaliforniijske grupe izgubile 12 odsto u elektronskom trgovanju poslije zatvaranja berze.

Kompanija je očekivala veliki skok pretplatnika pri kraju 2021. kada je objavila nove televizijske emisije i filmove.

Ona je imala 8,28 miliona novih pretplatnika u četvrtom kvartalu, a analitičari su očekivali dodatnih 8,39 miliona pretplatnika.

Usporavanje rasta pretplata dovelo je do pada vrijednosti akcija kompanije. U četvrtom kvartalu 2020. kompanija je dodala 8,5 miliona pretplatnika.

Netfliks je takođe naveo da u prvom kvartalu 2022. očekuje da doda 2,5 miliona pretplatnika, u poređenju sa 3,98 miliona koliko je dodato u prvom kvartalu 2021.godine.

Rezultati ukazuju na borbu ove platforme za video striming da privuče korisnike kada se ublažavaju pandemijske restrikcije i jača konkurencija od kompanija kao što su Epl i Dizni.