BMW predstavio Seriju 8 za 2022.

Automobil

BMW Serije 8 debitovao je 2018. godine, pa je nakon nešto više od tri godine došlo vrijeme za zatezanje bora.

Redizajnom je obuhvaćena cijela gama modela Serije 8 – Coupe, Cabriolet i Gran Coupe, a manje promjene primjetne su spolja i unutra.

BMW nije previše menjao dizajn eksterijera, što se i ne očekuje prilikom jedna ovakve intervencije na polovini proizvodnog ciklusa automobila.

Redizajnirana je prednja maska tako što su promijenjeni vertikalni elementi na njoj. Ponuda boja karoserije obogaćena je sa pet novih nijansi: Skyscraper Grey metalik, San Remo Green metalik, Portimao Blue metalik, BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metalik i Frozen Pure Grey, a kupcima su dostupne i dvije nove opcione verzije alu felni.

Unutra, najveća promjena će biti na instrument tabli gdje je dosadašnji 10,25-inčni digitalni ekran BMW zamijenio 12,3-inčnim Live Cockpit Professional displejom.

Modeli M850i xDrive kupe, kabriolet i Gran Coupe dobijaju još nekoliko novina, kao što su “M” spoljni retrovizori prvobitno dizajnirani isključivo za BMW M8, kao i “M” značku na rešetki hladnjaka.

Novi opcioni M Sport Package Professional dostupan je za M850i xDrive kupe koji uključuje i crne čeljusti kočnica, crnu rešetku na maski hladnjaka, crni spojler i Shadowline farove sa tamnim detaljima.

Svi modeli M850i xDrive biće ponuđeni sa klasičnim BMW Motorsport logotipom na haubi, prtljažniku i glavčinama točkova, umjesto tradicionalnog BMW-ovog amblema.

Naime, kompanija slavi 50 godina postojanja BMW M GmbH i, kako kažu, novi logo podsjeća na prvi logo koji je njemački proizvođač koristio na svojim trkačkim automobilima 1973. godine.

Sa druge strane, M8 se neće više prodavati, ali će u ponudi ostaje M8 Competition.

I ovaj model uključuje sitnije promjene kao u slučaju standardne verzije Serije 8, ali zadržava agresivniji prednji dio.

Motorizacija je nepromijenjena, a u vrhu ponude Serije 8 ostaje poznati 4.4 tvin-turbo V8 sa 625 KS (460 kW) i 750 Nm.

Snaga se na sva 4 točka prenosi putem 8-stepenog automatika.