Unikatni Rolls Royce Phantom inspirisan svijetom časovničarstva

Rolls Royce je predstavio bespoke Phantom model, kao omaž svijetu horologije, sa inspiracijom koja potiče od najkomplikovanijih, jedinstvenih časovnika.

Nazvan Rolls Royce Horology Phantom, ovaj model je predstavljen javnosti zajedno sa izjavom slavnog luksuznog brenda da je potražnja za njihovim bespoke kreacijama dostigla sasvim nove nivoe. Britanski brend je prodao rekordni broj svojih tvorevina pravljenih po mjeri, što je u savršenom kontrastu sa usporavanjem tempa koji možemo primijetiti u automobilskom sektoru. “Naši bespoke dizajneri majstorski prevode globalne ukuse u umjetnička djela, udaljujući se od konvencija, kako bi redefinisali mogućnosti luksuza”, objašnjava Rolls Royce CEO, Torsten Muler-Otvos.

Bespoke Rolls Royce Horology Phantom kreiran je uz savjete brojnih majstora horologije iz meke luksuznih časovnika – La Chaux-De-Fonds u Švajcarskoj. Dizajneri Rolls Royce brenda su posjetili tu destinaciju, kako bi razumjeli kompleksnost i egzotične mehanizme savremenih časovnika, odnosno kako bi upravo te kvalitete ugradili u svoj specijalni Phantom.

Model je dobio elemente najekskluzivnijih satova svijeta. Njegova dvotonska šema boja eksterijera je u donjem dijelu okarakterisana sivom bojom, dok je gornji dio dobio crnu, sa detaljima od zlata i srebra koji stvaraju nezamisliv kontrast. Tradicionalno ručno obojena maska ima dupli motiv urađen u srebrnim i zlatnim tonovima, dok je Spirit of Ecstasy figurica obložena 24-karatnim zlatom.

U enterijeru vozačke kabine, The Gallery dobija najveće umetke od nerđajućeg čelika i zlata ikada napravljene za jedan Phantom model, a njime su oslikane apstratkne šeme časovničarskog mehanizma. Rolls Royce sat, prominentno smješten u galeriji, dobio je kućište sa guilloche dekoracijom od srebra. Još uvijek nismo sigurni da li je ovaj model nekome obećan ili ne.