Završen treći Samit energetike SET 2022

BUSINESS KLUB

Završetkom desetog panela na Samitu energetike i održanom pres konferencijom spuštena je zavjesa na treće izdanje Samita energetike „SET Trebinje 2022“.

Na samitu je održano deset tematskih panela na teme daljnje dekarbonizacije, tranzicija elektroprivreda u regionu, razvoja gasovodne infrastrukture, stanja na tržištu električne energije, balansiranja energije iz OIE, uvodjenja taksi CO2, energetske efikasnosti, digitalizacije u energetici, elektromobilnosti i stanja na tržištu naftnih derivata. Samit je trajao tri radna dana i ukupno je okupio 711 registrovana učesnika što sa zvanicama čini brojku od 748 ukupnih učesnika Samita. Stručne panele su vodilo 10 odabranih i imenovanih moderatora od strane Programskog odbora SET, dok je na panel diskusijama diskutovalo preko 80 panelista. Učesnici na Samitu su došli iz 11 zemalja regiona što je doprinijelo da SET i dalje bude internacionalni događaj i jedinstven ovakve vrste u Jugoistočnoj Evropi.

U toku trajanja Samita održano je preko 250 poslovnih susreta a na marginama Samita održani su i bilateralni sastanci ministara energetike u BiH i regiona,zatim sastanci direktora elektroprivreda u BiH ali i veliki broj bilateralnih sastanaka ministara, direktora i drugih zvaničnika. Samit energetike je od ove godine pored naučno stručnog aspekta ponio epitet i poslovne konferencije.

Moramo da napomenemo izuzetno veliku gledanost svih panel diskusija čime svjedoči podatak da za panel broj 5. na temu balansiranja električne energije iz OIE u velikoj sali Kulturnog centra nije bilo slobodnog mjesta. Ostale panele pratilo je u prosjeku od 80 do 300 gledalaca.

Kao organizatori izuzetno smo zadovoljni samom tehničkom realizacijom i nadamo se, a i obaveza nam je da naredni četvrti po redu Samit energetike „SET Trebinje 2023“ (15. mart 2023. godine) bude još tehnički organizovaniji i posjećeniji od ovog koji je iza nas. Zahvaljujemo se svim učesnicima Samita ali i svim našim sponzorima koji su nam omogućili da SET bude organizovan na ovom tehničkom nivou. Naravno zahvalnost ide i svim našim dobavljačima i saradnicima.

Saopštenje SET