Raiffeisen banka kupila Crédit Agricole Srbija

Banke

Naime, ova banka je saopštila da je, nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tijela, uspješno realizovala akviziciju 100 odsto akcija Crédit Agricole Srbija (Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad i CA Leasing Srbija d.o.o) od Crédit Agricole S.A.

“Ovom akvizicijom realizujemo dugoročne strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine.

Zahvaljujući tome, očekuje se da će Raiffeisen banka povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 odsto. Kreditni portfolio Raiffeisen banke bi nakon pripajanja Crédit Agricole banke trebalo da dostigne vrijednost od gotovo tri milijarde eura, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

“Crédit Agricole na najbolji način dopunjuje poslovanje Raiffeisen grupacije u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrednostima koje njegujemo. Naši klijenti će nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli”, istakao je Petar Jovanović, novi predsjednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke i dosadašnji zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.