U Hrvatskoj je i osiguranje moguće platiti kriptovalutama

Region

Croatijin LAQO uveo je plaćanje kriptovalutama na svojem webshopu, čime postaje prvo osiguranje u Hrvatskoj koje omogućuje takvu vrstu plaćanja, saopštili su iz Croatia osiguranja.

Opcija je uvedena u saradnji s fintech kompanijom Electrocoin, a za plaćanje će se moći koristiti čak 13 različitih kriptovaluta. Vlasnici kriptovaluta tako na LAQO web-stranici mogu digitalno kupiti Obvezno i Kasko autoosiguranje. Plaćanje kriptovalutama odvija se kroz elektronski platni servis PayCek koji garantuje sigurnost kupcima.

Na LAQO webshopu moći će se da koriste čak 13 različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), ripple (XRP), EOS, stellar lumen (XLM), DAI, tether (USDT), USDC, binance USD (busd), solana (SOL), dogecoin (DOGE) i litecoin (LTC).

– LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje je uvelo plaćanje kriptovalutama čime smo se još snažnije približili digitalnim korisnicima, nudeći im u potpunosti novo iskustvo kupovine. Kao digitalni osiguravajući brend kontinuirano uvodimo inovacije kojima brinemo o zajednici u kojoj poslujemo i podstičemo talas inovativnosti na cijelom tržištu, poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.