Veliki investitor dolazi u Prnjavor

BUSINESS KLUB

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će veoma brzo veliki investitor doći na području Prnjavora.

Višković je to kazao danas nakon ceremonije polaganja kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” u Laktašima.

“Siguran sam da ovo neće biti jedina investicija koja dolazi na ove prostore. Ovo će ohrabriti i druge investitore”, istakao je Višković i dodao da se svakodnevno javljaju zainteresovani investitori.

On je dodao da će instutucije Republike Srpske pratiti sve investitore navodeći da je vlasnik “Iskre” građevinsku dozvolu u Laktašima dobio u roku od šest dana.

“S ponoson mogu istaći da ćemo do kraja godine ovdje imati halu veću od 15.000 kvadrata sa 400 do 500 novih radnika”, naglasio je Višković.

Podsjetimo, danas je u Mahovljanima kod Laktaša položen kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” Laktaši, procijenjene vrijednosti 15 miliona eura, gdje bi posao po završetku projekta trebalo da dobije 400 radnika.