Partner MKF osnovala mikrokreditno društvo

CAPITAL

Nastavljajući svoj strateški razvoj tokom 25 godina postojanja i uspješnog rada, Partner mikrokreditna fondacija je u februaru 2023. godine, osnovala i Partner mikrokreditno društvo.

Situacija na tržištu, koja je uslovljena potrebama i zahtjevima korisnika mikrokredita, rezultirali su osnivanjem Partner mikrokreditnog društva, čime se iznos maksimalnog iznosa mikrokredita povećao na 50.000 KM. Ova mogućnost će u velikoj mjeri ojačati poslovnu aktivnost i korištenje mjera energijske efikasnosti korisnika finansijskih usluga Partnera, rekli su iz Fondacije.

“Partner mikrokreditna fondacija je od početka svoga rada, pratila potrebe korisnika naših usluga, rasla i razvijala se zajedno sa njima. Zakon o mikrokreditnim organizacijama ograničio je da kao Fondacija, plasiramo mikrokredite do 10.000 KM. Osnivanjem mikrokreditnog društva, naši korisnici dobijaju mogućnost finansiranja svojih poslovnih ideja u mnogo većim iznosima nego do sada. Ovom promjenom, omogućili smo da dobar dio korisnika, iz malih preduzetničkih aktivnosti napreduje, proširi svoje biznise, poveća zaposlenost i uveća prihode. Ovo se posebno odnosi na korisnike kao što su poljoprivredna gazdinstva, pravna lica i korisnici u drugim privrednim djelatnostima, trgovini, zanatstvu, obrtu kao i svi oni koji imaju potrebu za većim ulaganjima u energijski efikasne projekte”, izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.