Osnivač Alibabe odložio planove za prodaju dionica

COMPANY

Osnivač kineskog tehnološkog giganta Alibaba Džek Ma je odložio planove za prodaju dioinca te kompanije nakon što je vrijednost dionica firme na berzi u Hongkongu naglo pala prošle sedmice.

Dvije regulatorne prijave od prošlog četvrtka su pokazale da je Ma htio da proda 10 miliona dionica Alibabe u vrijednosti od 871 milion dolara, prenosi CNN.

Pošto je cijena dionica kompanije pala ispod očekivanja kineskog milijardera, Džek Ma nije prodao “ni jednu dionicu”, navodi se u objavi na internom forumu Alibabe.

Akcije Alibabe su u petak na berzi u Hongkongu pale za skoro 10 posto nakon što je ta firma saopštila da odustaje od planova za izdvajanje svog klaud odjeljenja zbog ograničenja uvoza čipova iz SAD, preneli su mediji.

Kineske firme zbog mjera Vašingtona imaju probleme sa nabavkom čipova od kompanija iz Amerike, navedeno je u saopštenju kompanije Alibaba.

Kompanija je istovremeno saopštila da njen profit za treći kvartal koji se može pripisati dioničarima iznosi 27,7 milijardi kineskih juana, odnosno 3,8 milijardi dolara, što je manje od prognoza analitičara, koji su očekivali da će profit biti 29,7 milijardi juana, prenosi Tanjug.

Prihod Alibabe je ispunio očekivanja i iznosi 224,79 milijardi juana, što je za devet posto više nego prethodne godine.