Taylor Swift postala milijarderka

SHOWBIZ

Tejlor Svift (Taylor Swift, 33) je postigla još jedan veliki uspjeh u svojoj bogatoj karijeri – postala je milijarderka, tvrdi Bloombergova analiza.

Izdavačka kuća, koja vodi Bloomberg Billionaires Index, ustvrdila je da njena ukupna neto vrijednost sada iznosi 1,1 milijardu dolara, zahvaljujući rekordnoj turneji Eras, koja je ovog ljeta pomogla u jačanju američke ekonomije.

Bloomberg je ustvrdio da je Swift jedna od rijetkih izvođačica koja je dosegla status milijarderke samo na temelju svoje muzike i koncerata.

Svift je, osim stadionima, dominirala i kinodvoranama. Prvog vikenda premijere, njen koncertni film “Taylor Swift: The Eras Tour” zaradio je oko 96 miliona dolara na kinoblagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi, što ga čini najprofitabilnijim koncertnim filmom na domaćem tržištu u premijernom vikendu, piše AMC.

Turneja Eras mogla bi zaraditi 2,2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Sjevernoj Americi.

Svift je danas izdala i novi album, 1989 (Taylor’s Version), što je nova verzija albuma 1989 koji je zaradio ukupno 10 nominacija za Gremi kada je objavljen. Tejlor je ponovno snimila svih 16 pjesama sa svog kultnog albuma i dodala još pet pjesama te je tako nastala nova verzija ploče koja je pjevačicu dovela na vrhunac svjetske slave, prenosi Avaz.