Zlatan Ibrahimović u Junajtedu za 220.000 funti sedmično

Sport

Ako želite postati prvak onda morate imati fudbalera upravo kakav je Ibra: čvrst, karakteran, okretan, nesebičan, precizan!

IBRAHIMOVIC
Ibrahimović je do sada od transfera zaradio 169,1 milion eura

Konačno je i sam Ibrahimović (34) potvrdio da mu je sljedeća stanica Manchester United; koji je proteklu sezonu završio peti u Premiershipu. Iz Pariza dolazi kao slobodan igrač, gdje je posljednje četiri godine proveo u PSG, a novi ugovor potpisuje na godinu dana. Kada je o plati riječ ona sedmično iznosi 220.000 funti.

Šveđanin, čiji je otac iz Bijeljine a majka iz Zadra, u posljednjih deset sezona čak devet puta je postajao prvak, s Ajaxom, Interom, Barcelonom, Milanom i PSG-om, dok su dvije titule s Juventusom oduzete zbog afere Calciopoli. Inače, prošla sezona popularnom Ibri je bila najuspješnija: 50 golova na 51 utakmici, a u 31 prvenstvenoj za PSG dao je 38 golova.

Otuda Unitedovi navijači vjeruju kako će sa Ibrahimovićem njihov tim ponovo imati ključnu ulogu u evropskom fudbalu. U novom prelaznom roku za 30 miliona eura stigao je i Eric Bailly iz Villareala, a očekuje se potpis i Armenca iz dortmundske Borussije. Sva trojica će sa Rooneyem činiti ofanzivnu okosnicu Uniteda.

Ibrahimović će u Unitedu još jednom sarađivati sa Joseom Mourinhom, svojim najdražim trenerom. Ovaj dvojac je proveo skupa sezonu 2008/2009. u Interu, a ono što im je zajednočko je rivalitet prema Pep Guardioli koji u novoj sezoni predvodi Manchester City.