Cazinjanin uskoro novi vlasnik “Impra”

Ekonomija

Na samo osamdeset kilometara od pogona propale mesne industrije, pripremaju se ugovori o prodaji. Novi kupac prijedorskog “Impra” je investitor iz Cazina koji nema veze sa preradom mesa i mesnih prerađevina, ali je, itekako, zainteresovan da pokrene i taj biznis.

Iz kompanije “HETA”, koja je vlasnik nekretnina “Impra”, potvrđuju ova saznanja.

“Javilo nam se nekoliko, potencijalnih, investitora. U završnoj smo fazi pregovora oko prodaje i ostalo je da se riješe detalji sa kupcem koji planira da pokrene izvornu proizvodnju. Uvjereni smo da ćemo, uskoro, sve završiti”, poručuju iz HETA.

Predstavnik radnika, Dragan Bojanović drži fige i nada se da bi domaći investitor mogao da bude iznenađenje nakon što je nekoliko stranih zvalo, obilazilo, čak potpisivalo i ugovore a onda – odustajalo.

“Ja se nadam i vjerujem da domaći čovjek koji zna naše prilike da će biti taj koji će ozbiljno shvatiti i pokrenuti proizvodnju. Stranci su dolazili ali nisu izgleda našli računa, vidjeli su koliko imamo poteškoća da dođemo do određenih papira, dozvola, i kakva nam je administracija”, kaže Bojanović.

Bivši radnici nadaju se razumijevanju potencijalnog cazinskog gazde. Povratak na posao mnogima bi bio i povratak na “zelenu granu”.

Više o planovima trebalo bi da se zna za nekoliko dana kada bi prodaja trebalo da bude ozvaničena.