Morgan Frimen dobitnik još jedne nagrade za životno djelo

Američki glumac Morgan Frimen dobitnik je Nagrade za dostignuće u karijeri koju godišnje dodjeljuje organizacija AARP u okviru svog izbora Filmovi za odrasle

Sedamdesetdevetogodišnji glumac već je dobitnik Nagrade za životno djelo Američkog filmskog instituta, Sesil Bi De Mil, nagrade Zlatnog globusa i Nacionalne medalje za umjetnost koju mu je dodijelio predsjednik Barak Obama.

„U određenom trenutku u životu ako ste imali izvjestan uspjeh nagrade počnu da padaju s neba. Ali ova nagrada mi zaista znači puno“, rekao je Frimen u saopštenju u kome je dodao da je filmsku karijeru počeo u 50. godini i da su neke od najboljih godina njegovog života dogodile od tada.

On će primiti priznanje na dodjeli nagrada „Filmovi za odrasle“ Američkog udruženja penzionera (AARP) na večeri 6. februara u Beverli Hilsu, u Kaliforniji.

Među ranijim dobitnicima Nagrade za dostignuća u karijeri u selekciji Filmovi za odrasle su Majkl Daglas, Suzan Sarandon, Robert De Niro, Šeron Stoun i Robert Redford.

Friman je osvojio oskara za film „Djevojka od milion dolara“, a četiri puta je bio nominovan. Njegovi najnoviji filmovi su „Ben Hur“ i „Now You See Me 2“.