Aerodrom Nikola Tesla dobio „Oskar kvaliteta“

Aerodrom Nikola Tesla dobio je nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta za partnerstvo, resurs i poslovne rezultate u kategoriji javnog sektora

Vršilac dužnosti generalnog direktora Saša Vlaisavljević je izjavio da je nagrada Oskar kvaliteta za beogradski aerodrom još jedna je potvrda dobrog i kvalitetnog poslovanja. Četiri meseca zaredom bilježimo apsolutno povećanje mjesečnog broja putnika.

– Povećanje od devet odsto putnika u oktobru i 15 odsto veći promet robe su podaci koji dovoljno govore sami za sebe. Neto dobit u prvih devet mjeseci veća je za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine i očekujemo još jednu rekordnu godinu u svim segmentima poslovanja. Kvalitet usluge za Aerodrom Nikola Tesla Beograd je prioritet, pa je i ova nagrada meni izuzetno draga, izjavio je Vlaisavljević.

Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta 2016“ po 22. put organizovale su Privredna komora Srbije i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, povodom Svjetskog dana kvaliteta.

Aerodrom u Bogradu je pušten u saobraćaj 28. aprila 1962. godine. Međunarodni aerodrom Nikola Tesla, ranije poznat kao aerodrom Beograd ili Surčin, a od 2006. nosi današnje ime, od novembra 2008. funkcioniše u punom kapacitetu i u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti.