Arhiv Servis, prva domaća firma za čuvanje poslovne dokumentacije

Svaka kompanija ima mogućnost izbora da li želi da se njihova dokumentacija skenira i digitalizuje, a ukoliko neko ne želi da se dokumentacija vidi pri preuzimanju svaki registar se zapečati posebnim naljepnicama

Arhiviranje poslovne dokumentacije je nešto što još uvijek nije jako popularno u Bosni i Hercegovini. Nisu postojale zvanične firme koje bi se bavile time, a i u tradicionalnoj kancelariji, svi dokumenti su se čuvali ili se još uvijek čuvaju u raznim oblicima, dok su većinom sortirani u označenim registrima.

Tradicionalni način čuvanja poslovne dokumentacije zahtjeva održavanje, odgovarajuću opremu i prostor. Međutim, od juna ove godine na području BiH tačnije u Sarajevu osnovan je Arhiv servis, prva domaća firma koja se bavi arhiviranjem poslovne dokumentacije. Svi oni koji žele da stvore kancelariju bez papira odlučuju se na arhiviranje poslovne dokumentacije u ovoj firmi.

Arhiv Servis d.o.o. je firma koja pruža potpunu uslugu upravljanja poslovnom dokumentacijom po najvišim svjetskim standardima. Nude rješenje za obuhvatanje i upravljanje dokumentima tako što su razvili kompletan sistem usluga, od skladištenja poslovne dokumentacije, sređivanja, skeniranje papirne dokumentacije i pretvaranje u digitalni oblik, dostave dokumentacije na zahtjev u najkraćem roku do uništavanja.

Skladišni centar u kojem je pohranjena dokumentacija posjeduje idealne uslove za pohranjivanje dokumentacije te je opremljen sistemom kontrole klimatskih uslova.

Firma je osnovana u martu ove godine, ali je zvanično sa radom krenula u julu. Na ideju za osnivanje firme došla su dvojica Sarajlija vodeći se ličnim iskustvima i problemima sa pohranom dokumentacije vlastitih firmi. (AA)