Erste Kard preuzima Dajners Klub u Srbiji

Erste Kard Klub sa sjedištem u Zagrebu, novi je vlasnik franšiza kartičarske kuće Dajners Klub Internešenel u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

Ugovor o preuzimanju potpisan je u Beogradu između kompanija SKB Capital S.A. iz Luksemburga i Erste Kard Kluba, navodi se u zajedničkom saopštenju.

EČ preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvatanja Dajners Klub kartica, odnosno odgovornost za dalji razvoj Dajners klub brenda i budućeg poslovanja na području Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Završetak transakcije i konačan prenos poslovnih udjela očekuje se u prvom kvartalu 2017. godine, nakon ispunjenja formalno pravnih uslova iz samog ugovora i sticanja odobrenja svih regulatornih tijela.

EČ je kartičarska kuća sa preko 550.000 izdatih kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dio je Erste Grupe i njenog partnera u ovom regionu, Štajermarkiše Šparkase (Steiermärkisće Sparkaše) iz Graca.

Pored franšize Dajners Kluba u Hrvatskoj, EČ je vlasnik i Dajnersovih franšiza u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i Rumunije u segmentu prihvata kartica.